Hoppa till sidans innehåll

Elevinformation


Välkommen till Håbo Ridklubb

Ridskolan som står för - Glädje - Gemenskap - Kvalitet

 

Vi på Håbo Ridklubb hälsar alla gamla och nya medlemmar varmt välkomna till vår verksamhet.

För aktuell info om klubbens aktiviteter se fliken aktiviteter eller anslagstavlan i stallet. Vi har även en sida på Facebook där vi lägger ut information och foton på Instagram (hrk_ridklubb). Vår ungdomssektion finns på instagram (usstyrelsen_hrk)

 

Vad ingår i lektionspriset?

Här på ridskolan vill vi erbjuda ett helhetskoncept

Vi är måna om att lära våra elever allt som har med hästar att göra

I lektionspriset ingår:

 • Säker hästhantering
 • Skötsel av häst
 • Sadling och tränsning
 • Vård av utrustning
 • Häst vid hand, leda häst
 • Upp- och avsittning
 • Ridning
 • Stallskötsel
 • Teoritillfällen som innehåller praktiska och teoretiska moment
 • Stalltjänst
 • Ständig tillsyn och närvaro av personal

Din utbildning här på ridskolan börjar 30 minuter innan din planerade ridtid och är slut när din häst är omskött efter lektionen. 

Vår vision är att alla våra elever ska få den kunskapen som krävs för att ta hand om egen häst i framtiden.

Att umgås med hästar kräver så mycket mer än bara ridning!

 

Rutiner för debitering och uppsägning av din ridplats hittar ni HÄR. 

 

Är det så att du får förhinder att rida så måste du avboka din ridtid. Det gör du via Hippocrates Academy. Det är viktigt att du meddelar oss om du får förhinder så att vi kan fördela arbetsbelastningen på hästarna så jämnt som möjligt.

Alla ridgrupper utom knatte erbjuds igenridning. 

Om du avbokar din ridning (före 12.00 vardagar och före 08.00 lördagar) har vi en förmån att du som elev ges möjlighet att rida igen i likvärdig grupp.

 • Tyvärr kan man inte räkna med att alltid kunna ta igen alla sina avbokningar.
 • Man får max rida igen två gånger per termin.
 • All igenridning skall ske under samma termin!
 • I knattegrupperna ingår ingen igenridning

 

Ingen återbetalning kommer göras, un­dantaget vid uppvisande av läkarintyg.

Fakturan skickas till den mailadress du uppgivit vid elevregistrering, så kom ihåg att meddela ridskolan om du byter mailadress.  Är du egen företagare och vill ha ridavgiften debiterad via ditt företag så kontakta ridskolan.

 

Ridavgiften skall vara inbetald senast på förfallodagen, annars riskerar man att förlora sin plats i ridgruppen. Vid försenad inbetalning tas påminnelseavgift och dröjsmålsränta ut.

 

Uppsägning sker via mail till ridskolan@haboridklubb samt This is a mailto link

 

Kontakt

Du når oss via mail: This is a mailto link

tel: 072-885 33 28

Kontaktuppgifter till styrelsen finns här på hemsidan.

  

Rutiner för nya elever

Du som är ny ridelev har möjlighet att prova i lämplig grupp 3 gånger utan att förbinda dig till en fast ridplats. Dessa tre gånger betalas via faktura. Efter dessa 3 gånger görs en elevregistrering och du får fortsatt debitering hemskickad till dig via mail i det fall du önskar forsätta rida.

 

För att rida hos oss måste du vara medlem i Håbo Ridklubb. Detta bl.a för att omfattas av vår olycksfallsförsäkring. Medlemsavgiften betalas som regel i samband med första ridavgiften om du är ny ridelev.  

Hos oss kan du börja rida när du fyllt 6 år.

Barn som rider i Knatte samt P1-P4 grupp skall alltid ha med sig en ledare. Föräldrarna har alltid ansvaret för sina barn.

Samling sker 30 minuter innan lektionen börjar för utdelning av hästar/ponnyer. På Håbo Ridklubb är vi noga med hästarnas skötsel och vi vill att alla elever tar sig tid före och efter lektionen för noggrann hästvård.  Det finns hjälp att få i stallet av stallvärd och/eller ridlärare.

 

Bär alltid stövel/känga med klack under ridning. Hjälm och ridspö finns att låna. Vi har även säkerhetsvästar i begränsat antal för utlåning. Tänk på att det under vintertid kan bli kyligt i ridhuset trots att det är välisolerat.

 

Vi vädjar till eleverna att vara rädd om klubbens utrustning och hänga tillbaka träns, sadel, hjälm, väst mm ordentligt efter användning.

 

Två gånger per år är det teorivecka. Då är all ridning inställd och under hela veckan finns det massor av olika aktiviteter att vara med på tex clinics, föreläsningar, träning för ryttare, kostlära mm.

 

Vi anordnar extra aktiviteter på helger under hela terminen. Info om dessa hittar du på vår anslagstavla eller på vår hemsida. Helgkurser, läger mm kommer att faktureras i förväg. Klubbtävlingar, uteritter mm betalas kontant eller med kort samma dag som aktiviteten äger rum.

 

Stalltjänst

På lördagar och söndagar har vi ett ideellt stalltjänstsystem då ridelever sköter om stall och hästar tillsammans med erfaren person. 

Vid terminsstart anslås terminens schema för stalltjänst på anslagstavlan i stallet samt mailas ut till berörda. Det är upp till varje elev att ansvara för sin stalltjänsttid. Kan man inte det angivna datumet då måste du byta med någon annan. Du måste byta mot ett likvärdigt pass. Detta skall även mailas till och godkännas av personalen.

 

 

 

Håbo ridklubb är en rökfri anläggning och vi ber alla att respektera detta!

 

Varmt välkommen till Håbo Ridklubb önskar personal och styrelse

BG: 462-3922

Uppdaterad: 04 FEB 2022 13:34 Skribent: Håbo Ridklubb

istagram.jpg

      hrk_ridklubb

stigsberg

harresande

Standard_rgb

 

     

Postadress:
Håbo RK - Ridsport
Lundby Gård
74692 Bålsta

Kontakt:
Tel: 0728853328
E-post: ridskolan@haboridklu...

Se all info