Håbo Ridklubb

Med sitt läge vid Lundby Gård ligger anläggningen i en lugn och trivsam miljö. Håbo Ridklubb är en ideéll organisation med anställd personal vilka omfattas av kollektivavtal.

Våra instruktörer har en hög kompetens och utbildningsnivå vilket ger en bra grund i utbildningen av våra ryttare såväl teoretiskt som praktiskt. Instruktörerna går regelbundet på utbildning och träffar inom sitt yrkesområde för att kunna upprätthålla en hög nivå för våra elever.

Genom en bra blandning av hästar och ponnys med genomgående hög kvalitet skapas möjligheter att vidareutveckla de elever som kommit en bit på vägen med sin ridning men samtidigt göra det enkelt att utbilda nya elever. Möjligheter till tävlingsdeltagande lokalt finns och klubben försöker ha med lag i flera av de allsvenskor som arrangeras i distriktet.
Mycket av arbetet bedrivs ideellt med aktiva medlemmar vilket skapar en positiv anda. Exempelvis kan nämnas vår tävlingsgrupp och vår ungdomssektion. Ungdomssektionen hjälper bland annat till med teoripassen för våra barn samt ordnar med ex ponnyrundor, filmkvällar och barnkalas.

De som har egen häst har möjlighet att delta i en mängd aktiviteter på klubben. Förutom klubbtävlingar under året anordnas det träningar och kurser där ryttare med egna hästar kan delta. Genom samverkan mellan privatryttare och ridklubb skapas en bred förankring av ridsporten i kommunen.
Genom vårt erbjudande av ridsporttjänster för både barn, ungdomar och vuxna med eller utan häst är Håbo Ridklubb det självklara valet av ridklubb.

Om du är ny på Håbo Ridklubb eller är intresserad att börja rida, klicka här för att läsa mer.
Uppdaterad: 2017-04-20 13:13