Hästar vi minns

Här lägger vi ut bilder & lite information om hästar som inte står kvar hos oss av olika anledningar.

Poker

Underbara Poker som har arbetat hos oss i många många år, har nu flyttat hem till en hästfamilj utanför Enköping. Där får han gå som förstaponny till några tjejer som pussar och pysslar med honom varje dag. Vi tackar Poker med hela våra hjärtan för allt han har gjort för ridskolan.

Siwek (Ivar)

Han hade rehabiliterats väldigt länge pga en skada men de vart aldrig bättre. Så personal och veterinär fick besluta att ta bort honom. Ivar lämnar oss i stor sorg.

Ona

Hon hade en gammal senskada som inte blev bättre. Så en tidig morgon i augusti 2017 fick hon vandra vidare till sina vänner i Trappalanda. En underbar ponny på alla sätt som har gjort allt och lite till för vår ridskola.

Vilja

Har flyttat hem till sin gamla ägare och gått i pension efter många trogna år som en favorit.

Estrella

Lämnade oss efter många trogna år. Hon vandrar på de gröna ängarna och vi minns henne med otroligt mycket kärlek.

Måns

Fick vi med stor sorg ta bort sommaren 2017 då han skadade sig i hagen. Han är enormt saknad.

Timon

Har pensionerats och flyttat till skåne med sin nya familj.

Baronnesse

Baronnesse trivdes inte som ridskolehäst och såldes därför till en privatryttare som tillsammans skall utveckalas inom dressyren.

Boris

Har gått i pension och köptes av familjen Karlsson som efter många år som medlemmar flyttade ner till skåne.

Sten

Har gått i pension 2014 efter många trogna år som storfavorit och köptes av Emelies mamma & bror. Han fick vandra vidare på ängarna sommaren 2016.

Elegant

Han kände att han hade gjort sitt på ridskolan. Det va dax för nya äventyr. Så Elegant såldes till Nova och hennes mamma Ellinor. Han trivs utmärkt som privatponny.

Fortuna 01

Fortuna

Har har vi sålt till en av våra elever där hon kommer passa in perfekt som familjehäst, då hon inte riktigt trivdes som ridskolehäst.

FlinganEsto

Flingan & Esto

Har gått i pension & flyttat till en familj i Bromma där de kommer ha det underbart tillsammans.

stjärna

Stjärna

Har flyttat till en annan ridskola som har tid & möjlighet att ge denna underbara häst vidareutbildning innan hon får gå in i verksamhet igen.

Roxy

Irländsk ponny som var i verksamheten hösten 2014. Fungerade till en början bra på alla lektioner men blev vid ett tillfälle skrämd & kändes då väldigt osäker på sin uppgift. Är nu hos privatryttare istället.

Majsan 03

Majsan

Tyskt sto som var en mycket uppskattad skolhäst både i dressyren & hoppningen. Hade med tidigare ryttare tävlat 120 hoppning. Efter långvarig skada & konvalescens fick vi tyvärr ta bort henne vintern 2014.

dior

Dior

Holländsk valack som var hos oss på prov ett par veckor HT-14. En fin & trevlig häst dock lite för känslig för att passa på ridskola.

Laurel 02

Laurel

Han va lite för stor för vår verksamhet & har flyttat till en ridskola som är inriktad på dressyr med enbart erfarna elever.

Carrie 01

Carrie

En underbar lite häst som tyvärr inte passar på ridskola. Men nu har hon nya ägare & trivs jättebra.

urban

Urban

Har lämnat jordelivet efter ett härligt år som pensionär i Borås. Vi är glada att han fick ett bra slut på ett långt och plikttroget liv som ridskolehäst. Vi kommer alltid med värme minnas vår trotjänare Urban.

kelly

Wolhöjgaards cor´neal (Kelly)

Kelly fick väldigt ont i sitt framknä och efter upprepade behandlingar blev det tyvärr inte bättre. Kelly fick somna in december 2012.

bambi

Bambi

Bambi ägdes av vår dåvarande ridskolechef Penny. Då sonen växte ur sin lilla kompis såldes hon till en jättebra familj. Alla kommer ihåg Bambi som en envis men väldigt charmig ponny som visade en stor personlighet.

ville

Ville

Skadade sig olyckligt på sommarbetet 2013. Runt julen va han igång i gen och  vi hade en fodervärd som skulle ta honom på foder på heltid fram till sommaren. Tyvärr så kom det ett bakslag och han blev akut sämre igen. Ultraljud visade att det blivit permanenta ärrbildningar och då bedömde veterinären att Ville inte skulle bli bra igen. Ville togs bort här hemma på gården i lugn och ro den 13 mars 2014. En av våra mest (och minst) omtyckta hästar med stor personlighet.

Uppdaterad: 02 AUG 2018 18:13 Skribent: Cecilia Wallander

Kräggavägen 25